Blog

Columns

Regelmatig schrijf ik blogposts over acupunctuur of de chinese geneeskunde. Over gezondheid, stress, dankbaarheid en alles wat je kunt helpen om gezonder, vitaler en gelukkiger te worden.

Je vindt deze blogposts hieronder. Ik wens je veel leesplezier.

De waarde van Woede

Woede, of boosheid is een emotie die in Nederland er niet hoort te zijn. Het is volgens velen een negatieve emotie. Veel mensen zeggen zelfs dat ze bijna nooit boos zijn, en zijn daar nog trots op ook.

In dit blog wil ik je de waarheid over woede vertellen en je laten zien dat woede niet alleen noodzakelijk is, maar ook een heel goede kracht.

Lees verder

Waarom ademhalingsoefeningen niet werken

Iedereen met flinke stress, of zelfs een burn-out weet één ding. Je wilt er zo snel mogelijk van af. En daarom doe je er ook alles aan. Maar wat moet je doen? Want ademhalingsoefeningen werken niet goed genoeg.

En dat is logischer dan je misschien denkt.

Lees verder

Wat is Migraine?

Als je ooit een migraine aanval hebt gehad weet je hoe heftig dit kan
zijn. Het is niet te vergelijken met een gewone hoofdpijn. Waar je bij
een gewone hoofdpijn nog wel kunt functioneren is dat bij migraine echt
over.

Maar wat is migraine dan, hoe komt het en nog veel belangrijker: hoe kom je er van af?

Lees verder

Wat is Hyperventilatie?

Hyperventilatie kan heel heftig zijn. Je kunt zelfs het gevoel krijgen dat je dood gaat. Het heeft een grote impact op je leven.

Maar wat is het eigenlijk? Hoe werkt het? En hoe kom je er van af?

Lees verder

Zo houdt stress je in de klem

Herken je dit: tijdens een periode van hevige stress merk je dat je je anders gaat gedragen, je voelt je anders en je denkt zelfs anders. Je bent niet meer de heldere persoon die je normaal bent, maar kunt alleen focussen op de korte termijn.

Lees verder

Dagelijkse Dosis Dankbaarheid

Dankbaarheid is zo’n krachtig middel om je gezondheid en geluk te versterken, terwijl het geen enkele moeite kost. Tijd dus voor een aanbevolen hoeveelheid “Dagelijkse Dosis Dankbaarheid” #DDD.

Lees verder

Dagelijkse dankbaarheid

Dankbaarheid versterkt je gezondheid en vergoot je geluk, dat heb ik al uitgelegd in een eerdere post. Maar hoe kun je dankbaar zijn, en hoe houd je dit vol gedurende de dag?

Lees verder

Hoe je brein reageert op stress

Waarschijnlijk heb je het zelf wel eens gemerkt tijdens veel stress: je brein functioneert anders, je bent emotioneler, je gedachten zijn anders. Maar hoe komt dit en beter nog, hoe zorg je ervoor dat je weer beter gaat functioneren?

Lees verder

Hoe gebruik je hartcoherentie om te herstellen?

Wat is hartcoherentie? En belangrijker: Hoe helpt hartcoherentie jou om gezonder te worden en meer te genieten van je leven.

Lees verder