Blog

Columns

Regelmatig schrijf ik blogposts over acupunctuur of de chinese geneeskunde. Over gezondheid, stress, dankbaarheid en alles wat je kunt helpen om gezonder, vitaler en gelukkiger te worden.

Je vindt deze blogposts hieronder. Ik wens je veel leesplezier.

Beter worden

Wil je beter worden of beter worden? Bij de therapeut zul je alleen van je stress afkomen, bij de coach werk je aan je ideaal. Maar kun je die twee wel scheiden?

Lees verder

Het gevaar van Vreugde

Queen zei het al ‘too much love will kill you.’. Ook vreugde kan een negatief effect hebben op je systeem. Maar zoals bij elke andere emotie, is de emotie zelf niet positief of negatief. Het gaat er om in welke mate hij aanwezig is en, vooral, of je hem er kunt laten zijn en ook weer kunt loslaten.

Lees verder

Zorgen moet je Doen

Op een poster van Loesje zag ik ooit staan: “Zorgen moet je doen, niet maken.”

En dat is wel een mooie beschrijving. Als je doet is de energie van deze emotie in beweging, terwijl als je zorgen maakt, dan stagneert het juist.

Lees verder

Verdriet laat los

Verdriet, de mooiste emotie die er is. Verdriet is helend, verdriet helpt loslaten. Maar zodra je verdriet hebt, wil iedereen juist dat je je weer vrolijk voelt.

Dus onderdrukken we ons verdriet maar en daardoor kunnen we niet helen.

Lees verder

Angst om te leven

Angst is de meest basale emotie die er is. Het is onze verbinding met het leven, maar ook met de dood. Het is een emotie die beschermt en die verlamt.

En het is een van de mooiste emoties die er is om volledig te ervaren.

Lees verder

De waarde van Woede

Woede, of boosheid is een emotie die in Nederland er niet hoort te zijn. Het is volgens velen een negatieve emotie. Veel mensen zeggen zelfs dat ze bijna nooit boos zijn, en zijn daar nog trots op ook.

In dit blog wil ik je de waarheid over woede vertellen en je laten zien dat woede niet alleen noodzakelijk is, maar ook een heel goede kracht.

Lees verder

Waarom ademhalingsoefeningen niet werken

Iedereen met flinke stress, of zelfs een burn-out weet één ding. Je wilt er zo snel mogelijk van af. En daarom doe je er ook alles aan. Maar wat moet je doen? Want ademhalingsoefeningen werken niet goed genoeg.

En dat is logischer dan je misschien denkt.

Lees verder

Wat is Migraine?

Als je ooit een migraine aanval hebt gehad weet je hoe heftig dit kan
zijn. Het is niet te vergelijken met een gewone hoofdpijn. Waar je bij
een gewone hoofdpijn nog wel kunt functioneren is dat bij migraine echt
over.

Maar wat is migraine dan, hoe komt het en nog veel belangrijker: hoe kom je er van af?

Lees verder

Wat is Hyperventilatie?

Hyperventilatie kan heel heftig zijn. Je kunt zelfs het gevoel krijgen dat je dood gaat. Het heeft een grote impact op je leven.

Maar wat is het eigenlijk? Hoe werkt het? En hoe kom je er van af?

Lees verder