Migraine

Acupunctuur bij Migraine

Migraine is een vorm van hoofdpijn die een flinke impact op je functioneren kan hebben. De hoofdpijn komt in aanvallen waarbij een aantal verschijnselen kunnen optreden naast de pijn. Voor een aanval kan het zijn dat er in het gezichtsveld vlekken of flikkeringen optreden.

Afhankelijk van hoe het bij jou persoonlijk zit, gaat migraine vaak gepaard met misselijkheid en soms overgeven.

Met acupunctuur is migraine goed te behandelen. (zie ook de tekst linksonder). Het mooie aan de behandelingen is dat je niet alleen de aanval zelf kunt oplossen, maar ook ervoor kan zorgen dat de aanvallen weg blijven. Afhankelijk van de ernst van de migraine kan je er zelfs helemaal van af komen. Mijn persoonlijke ervaring is dat ik nog maar eens in de paar jaar een aanval heb en dat die lichter is dan ik voorheen gewend was.

Uitgebreide intake

Bij een ieder is de aanpak verschillend. Migraine kan veel verschillende oorzaken hebben en nog meer verschillende uitingsvormen. Ik ben gespecialiseerd in het behandelen van migraine en hoofdpijn.

Om te bepalen wat ik in jouw geval kan betekenen maak ik graag een afspraak voor een vrijblijvend gratis kennismakingsgesprek. Hierin bespreken we samen de mogelijkheden.

Maak direct een afspraak voor een gratis kennismakings-gesprek. Hierin kunnen we samen bepalen wat voor jou de beste aanpak is.

072 - 82 00 332

Onderzoek naar Migraine

Er is veel regulier onderzoek gedaan naar migraine. De Cochrane groep is een instantie die al het onderzoek bij houdt en beoordeeld op kwaliteit. Zij concludeerden in 2009 al dat Acupunctuur zinvol is bij spanningshoofdpijn en uit later onderzoek blijkt dat Acupunctuur zeer effectief is bij Migraine.

Acupunctuur verdient een plaats in de reguliere geneeskunde als een bewezen effectieve behandeling bij het voorkomen van migraine-aanvallen! En de Cochrane-groep suggereert zelfs dat acupunctuur beter is dan regulier:

"In the previous version of this review, evidence in support of acupuncture for migraine prophylaxis was considered promising but insufficient. Now, with 12 additional trials, there is consistent evidence that acupuncture provides additional benefit to treatment of acute migraine attacks or to routine care. (...) Acupuncture is at least as effective as, or possibly more effective than, prophylactic drug treatment, and has fewer adverse effects. Acupuncture should be considered a treatment option for patients willing to undergo this treatment."

Dus: acupunctuur werkt zowel bij de behandeling van de acute migraine-aanvallen als bij het voorkomen van aanvallen. Met dank aan IOCOB voor de link naar het onderzoek.

Resultaat

Niet iedereen komt volledig van zijn migraine af. Veel mensen die eerst minimaal 3 dagen in de week migraine hebben houden maandelijks een dag last. Sommigen merken dat na twee maanden de migraine weer wat terug begint te komen.

Preventief behandelen helpt dan goed. Zodra de klacht opgelost is laten we steeds meer tijd tussen twee behandelingen vallen tot we weten wat het best werkt. Met elke twee maanden een behandeling kan je zo soms volledig vrij van migraine blijven voor jaren.

Zelf ben ik nu ruim 10 jaar van mijn migraine af dankzij acupunctuur.

Maak een afspraak

Wil je weten wat voor jou de beste aanpak is? Maak dan nu een afspraak voor een intake.