Behandeling

In onze praktijk werken we anders dan andere acupuncturisten. Niet alleen doordat we acupunctuur en coaching combineren, maar doordat we een geheel andere methode gebruiken.

In de afgelopen jaren heb ik gemerkt dat veel therapievormen maar deels of slechts tijdelijk werken. De voornaamste reden hiervoor is dat ze niet de oorspronkelijke oorzaak aanpakken.

Wil je echt blijvend van je klachten afkomen, zul je ook de patronen moeten veranderen die tot die klachten geleid hebben.

Naar de kern

Die patronen heb je in de loop der tijd opgebouwd. Over het algemeen zijn ze gekoppeld aan onderdrukte emoties. Misschien was de emotie op dat moment te heftig, of had je gewoon niet de tijd of de ruimte om je emoties helemaal te ervaren (en in onze cultuur mogen ze er ook gewoon niet zijn). Maar om de een of andere reden heb je ze toen nog niet los kunnen laten.

Zolang die emoties nog opgeslagen zitten in je Limbisch systeem (deel van het brein dat je emoties verwerkt) zul je steeds weer in die oude patronen vallen.

De enige manier om hier los van te komen is door die onderdrukte emoties te ervaren en los te laten.

Aser methode

Om bij die emoties te komen maken we gebruik van de Aser methode. Deze methode is een combinatie van een specifieke vorm van acupunctuur en coaching. De acupunctuur die we hierbij gebruiken gaat dieper dan normaal. We behandelen geen symptomen zoals stress

of hyperventilatie, maar helpen je de triggers van deze patronen omhoog te krijgen.

We helpen je tijdens de sessies om de onderdrukte emoties te ervaren en leren je hoe je ze op een andere manier kunt zien en weer los kunt laten.

Met andere woorden, we gaan samen aan de slag.

Hoe ziet het traject er uit?

Intake

Elk traject begint met een intake. Tijdens de intake bekijken we wat de achterliggende oorzaak van jouw klachten is. We gaan op zoek naar welke patronen jij hebt opgebouwd en welke emoties hier achter kunnen liggen.

Daarnaast gebruik ik de intake om te bepalen wat voor jou de beste aanpak is. Het kan best zijn dat ik dan tot de conclusie kom dat de Aser methode een heel goede aanpak is, maar niet de beste in jouw specifieke geval. In dat geval verwijs ik je liever door.

Behandeling

Zoals gezegd werken we volgens de Aser methode. Deze methode is in de afgelopen jaren ontwikkeld (en ontwikkelt nog steeds door) en gebruikt technieken uit de acupunctuur, coaching, hypnotherapie, craniosacraal therapie en visceraal therapie. De methode is er op gericht om de oorspronkelijke oorzaken van jouw klachten te ontdekken en los te laten.

We werken in deze methode samen naar je resultaat toe.

Met onze vorm van acupunctuur en enkele andere technieken brengen we je systeem tot rust en raken we de achterliggende onderdrukte emoties aan. Deze kunnen tijdens de sessie al omhoog komen, maar vaak gebeurt dat ook in de weken er na.

Het is aan jou vervolgens om deze emoties er te laten zijn en los te laten. Om dat goed te kunnen doen leren we je verschillende oefeningen die je daar bij helpen. Vanuit de coachingskant krijgen we helder hoe je met emoties omgaat en welke patronen je hierbij in de weg zitten.

Duurzaam Resultaat

Door deze aanpak zul je een veel duurzamer resultaat hebben. We nemen namelijk niet alleen even wat stress weg, maar je verandert je hele patroon van omgaan met stress, waardoor je voortaan ook veel minder stress opbouwt.

Veel cliënten zeggen dat ze echt verandert zijn na een traject en merken dan ook dat hun klachten niet meer terugkomen.

Afhankelijk van de ernst van je klachten duurt een traject meestal 5 sessies. Ik merk dat door de methode waar ik mee werk, mijn behandelgemiddelde een stuk lager ligt dan dat van mijn collega’s.

Ben je toe aan een traject? Maak dan een afspraak voor een kennismakingsgesprek. Het is gratis.

Maak direct een afspraak voor een gratis kennismakings-gesprek. Hierin kunnen we samen bepalen wat voor jou de beste aanpak is.

072 - 82 00 332

Blok1titel

Polsdiagnose

Om te bepalen waar iemands klachten vandaan komen gebruiken we onder andere de Chinese polsdiagnose.

Dit geeft een direct beeld van iemands energie.

Blok2titel

Tongdiagnose

Voor een volledig beeld gebruiken we naast de posldiagnose ook de Chinese tongdiagnose.

Deze geeft een meer lange termijn beeld van de klachten en de oorzaak hiervan.

Blok3titel

Naalden

De naalden die ik gebruik zijn slechts 0,2 millimeter dik. Niet te vergelijken dus met bloedprikken of vaccinaties.

Ondanks dat het prikken zelf niet pijnlijk is, kun je toch pijn ervaren zodra we een onderdrukte emotie aanraken.

-->