Behandeling

Intake

Elke behandelserie begint met een intake. Tijdens de intake probeer ik niet alleen duidelijk te krijgen met welke klacht iemand komt, maar ook wat er verder allemaal mee speelt. Wat mensen vaak 'vage' klachten noemen kunnen binnen de Chinese Geneeskunde een sterke relatie met elkaar hebben.

Vaak vragen we naar de spijsvertering en de ontlasting, omdat dit de grote bron van energie is voor ons. Ook vragen we naar de tijdstippen waarop iemand de meeste klachten ervaart. In de Acupunctuur is elk orgaan op een ander tijdstip het actiefst.

Vervolgens doen we een tongdiagnose en een polsdiagnose.

Behandeling

In de acupunctuur zetten we dunne naalden op punten op de meridianen. Deze meridianen zijn verbonden met de organen en hebben elk een andere functie. De milt-energie bijvoorbeeld versterkt de spijsvertering en verbetert de concentratie, de lever-energie voedt de pezen, zorgt voor het vrij stromen van de energie (tegen spanning) en helpt ons plannen maken.

De puntkeuze kan per behandeling anders zijn. Deze is niet alleen afhankelijk van de klacht, maar ook van de energie van de patiënt op dat moment.

Van het naalden zetten merk je vrijwel niets. Een klein prikje is merkbaar en enkelen ervaren een stromend gevoel van de energie.

Resultaat

Na de behandeling kan je wat moe zijn. In de meeste gevallen ben je niet moeier geworden, maar is je zenuwstelsel weer tot rust gekomen, waardoor je nu voelt hoe moe je al was. Het is een lome, ontspannen moeheid.

Soms merk je meteen na de eerste keer al een verbetering. Je zult in ieder geval na 3x een duidelijke vooruitgang merken.

Meestal ben je na 5-7 behandelingen helemaal van je klacht af. Ik merk dat doordat ik gespecialiseerd ben in bepaalde klachten dat mijn behandelgemiddelde een stuk lager ligt dan bij mijn collega's.

Ben je toe aan een behandeling? Maak dan een afspraak via het contactformulier.

Maak direct een afspraak voor een gratis kennismakings-gesprek. Hierin kunnen we samen bepalen wat voor jou de beste aanpak is.

072 - 82 00 332

Blok1titel

Polsdiagnose

Om te bepalen waar iemands klachten vandaan komen gebruiken we onder andere de Chinese polsdiagnose.

Dit geeft een direct beeld van iemands energie.

Blok2titel

Tongdiagnose

Voor een volledig beeld gebruiken we naast de posldiagnose ook de Chinese tongdiagnose.

Deze geeft een meer lange termijn beeld van de klachten en de oorzaak hiervan.

Blok3titel

Naalden

De naalden die ik gebruik zijn slechts 0,2 millimeter dik. Niet te vergelijken dus met bloedprikken of vaccinaties.

Je voelt dan ook bijna niets van deze naalden.

-->