Bas van Pelt

Ik geloof dat het mogelijk is om Vrij te leven. Los van stress, los van alle patronen die je door de jaren hebt opgebouwd, los van alle gedachten en emoties die je klein houden, los van onzekerheid. Als je bereid bent om eerlijk te zijn naar jezelf en je emoties vol te ervaren, kun je een vol, rijk en relaxt leven creëren. Dat is wat ik je gun.

Acupuncturist en Coach

In 2002 ben ik begonnen als fysiotherapeut. Ik heb toen ook de begeleiding van de Nederlandse Onderwaterhockey selectie op me genomen. In de fysiotherapie en met name de sportbegeleiding kwam ik er al snel achter dat een lichamelijke aanpak alleen geen blijvende resultaten kan bieden. De combinatie van lichaam en geest stond sindsdien centraal in mijn behandeling.

Ik ben mij vanaf die tijd gaan verdiepen in gezondheid. Wat is het en hoe kunnen we het zelf in stand houden. Ik ontwikkelde een integrale visie op gezondheid en welbevinden. Een die verder gaat dan alleen lichaam en geest.

De mens bestaat uit 4 facetten, Fysiek, Mentaal, Emotioneel en Spiritueel. Als al deze 4 facetten in balans zijn kun je spreken van gezondheid, en automatisch ook van welbevinden of geluk. Deze 4 facetten werken sterk op elkaar in. Voor mij is het dan ook vanzelfsprekend dat ik mij op alle 4 de facetten wil richten in mijn behandeling.

De acupunctuur heeft nooit een onderscheid gemaakt tussen de verschillende facetten zoals de Westerse Geneeskunde. Een schouderblessure door een stagnatie van energie kan zowel fysiek zijn (stagnatie door overbelasting) of mentaal of emotioneel (stagnatie door emotionele disbalans of stress). Om een juiste diagnose te stellen moet ik mij dus ook op alle 4 de facetten richten. Volledige aandacht en ruim voldoende tijd voor een cliënt zijn daarom voor mij zeer belangrijk.

Eigen kracht

Mijn doel is niet om mensen beter te maken. Mijn doel is om mensen zelf weer grip te geven op hun eigen gezondheid en hun leven. Ik geloof in jouw eigen kracht. Om deze reden ben ik acupunctuur gaan combineren met coaching. Hierbij gebruik ik de inzichten vanuit de acupunctuur om sneller tot de kern te komen en zo samen met jou een beter resultaat te bereiken.

Bas van Pelt staat ingeschreven bij de Nederlandse Vereniging voor Acupunctuur (NVA).

Maak direct een afspraak voor een gratis kennismakings-gesprek. Hierin kunnen we samen bepalen wat voor jou de beste aanpak is.

072 - 82 00 332

CV

In 2002 afgestudeerd in Fysiotherapie aan de Hogeschool van Amsterdam.

Begeleiding Nederlands Onderwaterhocky team naar het WK en het EK.

Verschillende nascholingen in de fysiotherapie gedaan, gericht op rugklachten, knieklachten, nek en schouderklachten en sportbegeleiding.

In 2007 afgestudeerd in Acupunctuur en Chinese Kruiden aan de Hwa-To University in Koog-Zaandijk.

Van 2007 tot 2010 praktijkvoerend in Almere en sinds 2009 in Alkmaar.

Vanaf 2007 heb ik verschillende nascholingen gevolgd, zowel in de acupunctuur als op het gebied van coaching. Al de nascholingen zijn gericht op mijn specialisaties.

Sinds 2010 organiseerde ik de Zorgborrel Alkmaar, een netwerkbijeenkomst voor Eerstelijns Zorgverleners in Alkmaar.

In 2012 heb ik Beter opgericht. Een centrum waar toentertijd meerdere disciplines nauw samenwerken vanuit een integrale visie. Aandacht voor de cliënt stond in dit centrum voorop. Inmiddels heb ik dit bedrijf verkocht.

De ASER-methode heb ik ontwikkeld in 2017. Sinds 2019 ben ik deze aan het aanleren aan andere acupuncturisten en coaches.

Zeilen

Catamaran Zeilen is voor mij de ultieme manier om mijn geest helemaal leeg te maken. Geconcentreerd bezig zijn en tegelijk genieten van de mooie natuur van de Noordzee.

Taoïsme
De Chinese Geneeskunde is grotendeels beïnvloed door het Taoïsme. Deze filosofie probeert de Menselijke Natuur te begrijpen en leert ons hoe we onze Ware Natuur kunnen ontwikkelen. In de acupunctuur zie je deze invloeden in de beschrijving van de bewegingen van de energie. Om deze te begrijpen werd er veel naar de natuur buiten gekeken om de natuur binnen (het lichaam) te beschrijven.