Integrale aanpak met duurzaam resultaat

 

Waarom veel therapievormen maar deels of slechts tijdelijk werken

De meeste therapievormen werken best goed. Alleen geven ze vaak geen blijvend resultaat. Dit komt meestal doordat ze zich alleen richten op de symptomen en niet op de oorspronkelijke oorzaken van je klachten.

Uiteindelijk komen de meeste klachten voort uit de patronen waarin je functioneert (80% van de klachten bij de huisarts heeft geen fysieke oorzaak).

Je patronen veroorzaken je klachten

Dus wil je blijvend van je klachten afkomen, moet je niet alleen de symptomen aanpakken, maar ook je patronen veranderen. Het zijn namelijk die patronen die ervoor zorgen dat je over je grenzen heen gaat, of je een situatie als stressvol ervaart en hoe je reageert.

Ze bepalen niet alleen je gedrag, maar ook je fysieke reacties. De patronen in je brein kunnen er voor zorgen dat je in een stress-stand komt te staan, waardoor je hartslag omhoog gaat, je ademhaling sneller wordt en je bloed meer naar je spieren en hersenen gaat en minder naar organen of naar blessures.

Alleen al door een verkeerd aansturen van de doorbloeding kun je allerlei klachten ontwikkelen, van maagklachten tot hyperventilatie en van hooikoorts tot Hernia-achtige rugklachten.

Om die patronen los te laten, moet je weten wat die patronen triggert.

Onderdrukte emoties triggeren je patronen

En dat zijn je onderdrukte emoties. Al je oude emotionele herinneringen waarbij je de emotie niet volledig hebt kunnen ervaren, triggeren continu patronen waarin je vast blijft zitten.

Misschien heb je toentertijd niet de ruimte of tijd gehad om je emotie volledig te ervaren. Of je had aangeleerd dat die emotie er niet hoorde te zijn (wat helaas normaal is in onze cultuur). Dan sla je die emotie op en werkt ze elke keer als trigger voor het patroon wat er bij hoort.

De enige manier om van die patronen af te komen is door die oude emoties los te laten.

Je weet niet wat je niet weet

En daarvoor moet je ze eerst ervaren. Wat nogal lastig is, want alles wat je onderdrukt, is onderdrukt. Met andere woorden, je weet niet en voelt ook niet wat je onderdrukt hebt. Dus we zullen eerst bij die emoties moeten komen, voordat je ze kunt ervaren en los kunt laten.

En dat betekent dat je ze ook op een andere manier mag zien. Er zijn geen negatieve of positieve emoties. Er zijn alleen maar emoties. En die mogen er zijn.

Blijvend resultaat

Een aanpak die een blijvend resultaat heeft richt zich dus op de achterliggende patronen en op de onderdrukte emoties die ze triggeren. Met de Aser methode helpen we je om die emoties omhoog te krijgen en te ervaren. Je leert vervolgens hoe je deze emoties op een andere manier kunt bezien en ze volledig kunt ervaren zodat je ze ook weer los kunt laten.

Je patronen verdwijnen nooit helemaal, maar je leert ze alleen in te zetten op de momenten dat ze je helpen. Je zit niet meer aan ze vast.

Je komt los van stress en oude patronen en gaat weer Vrij Leven.

Ben jij klaar om samen met ons aan de slag te gaan? Meld je dan aan voor een gratis kennismakingsgesprek.

Maak direct een afspraak voor een gratis kennismakings-gesprek. Hierin kunnen we samen bepalen wat voor jou de beste aanpak is.

072 - 82 00 332