Integrale aanpak bij Stress

 

Integrale visie op de mens

Ik werk vanuit een integrale visie op de mens. We bestaan niet alleen uit een lichamelijk of een mentaal deel. Ieder mens functioneert op 4 vlakken, en deze beïnvloeden elkaar wederzijds. Deze 4 facetten zijn Mentaal, Emotioneel, Fysiek en Spiritueel. We zijn pas echt gelukkig als we op al deze vlakken in balans zijn. Dit betekent:

Mentaal: we functioneren (zowel op het werk als in privé) op een niveau dat ons uitdaagt, maar niet uitput. Je kunt jezelf ontwikkelen en je hebt tegelijkertijd voldoende rust om alles los te laten.

Emotioneel: we kunnen relaties aangaan met de mensen om ons heen. Je voelt je geborgen en veilig en bent in contact met je gevoelens, zonder dat ze overheersen.

Fysiek: we hebben een gezond lichaam. Je lichaam is gezond, heeft een goede conditie en je voelt wat het aangeeft. Je eet gezond en inspanning en rust wisselen elkaar voldoende af.

Spiritueel: we maken deel uit van iets groters. Je hebt het gevoel dat wat je doet waarde heeft. Voor de mensen om je heen of voor de maatschappij. Wat je doet, doe je vanuit passie en inspiratie.

Naast deze facetten is ook de context waarin we leven van belang. Je kunt je voorstellen dat als je baan op de tocht staat, dit direct invloed heeft op de 4 facetten.

Integrale aanpak

Als je weet dat we op deze manier in elkaar zitten, dan weet je ook dat de beste behandeling gericht is op die facetten waar de oorzaak en waar de symptomen zitten. Acupunctuur is van zichzelf al gericht op alle 4 de facetten. Met acupunctuur kun je zowel de fysieke, als mentale en emotionele processen aanpakken en ondersteunen.

In de combinatie met coaching spreek ik je eigen kracht meer aan. Ik help je te leren hoe je zelf grip kunt hebben op je gezondheid op alle 4 de vlakken. Mijn doel is om jou volledig onafhankelijk te maken van therapie.

Samenwerking

Indien nodig werk ik samen met andere coaches en therapeuten die elk specialist zijn op hun eigen vakgebied. Zo kan ik een breder aanbod bieden. Samen met hen kan ik ervoor zorgen dat je altijd de beste behandeling krijgt.

Maak direct een afspraak voor een gratis kennismakings-gesprek. Hierin kunnen we samen bepalen wat voor jou de beste aanpak is.

072 - 82 00 332