Dagelijkse Dosis Dankbaarheid

#DDD

Zoals je waarschijnlijk al gemerkt hebt, is dankbaarheid een thema momenteel voor mij. Ik besef steeds meer hoe bijzonder dankbaarheid is en hoe sterk dit werkt voor je gezondheid, je geluk, je zelfbeeld en je gedrag. En het werkt ook door in je omgeving, hoe mooi is dat!

En eigenlijk weten we dit allemaal ook wel. Je hebt het vast wel eens ervaren hoe makkelijk het is om dankbaar te zijn en hoe goed het gevoel is dat dit je geeft. Het enige wat je soms nodig hebt is een zonnetje op je gezicht.

En niet alleen leren we vanuit onze cultuur om dankbaar te zijn (het is in elke religie op de wereld een belangrijke waarde), maar het wordt ook steeds meer door de wetenschap onderschreven wat de positieve effecten op ons en onze omgeving wel niet zijn.

Tijd voor een dagelijkse dosis dankbaarheid!

Om mezelf en iedereen die dit wil te steunen in het dankbaar zijn, start ik deze vrijdag met #DDD, "Dagelijkse Dosis Dankbaarheid". Elke dag zal ik op mijn twitteraccount, mijn linkedinprofiel en via facebook een dagelijkse herinnering aan dankbaarheid posten.

Het kan een vraag zijn waar je dankbaar voor bent, of een herinnering hoe bijzonder sommige dingen zijn of gewoon een mooie gedachte. Wil je dit idee steunen, deel mijn berichtjes dan met jouw vrienden, volgers of contacten.

Heb je ook een mooie aanvulling voor mijn berichtjes? Laat ze dan hieronder achter in de reacties. De beste zul je vanzelf terugzien in de #DDD "Dagelijkse Dosis Dankbaarheid".Door: Bas van Pelt

Deel dit artikel

Maak direct een afspraak voor een gratis kennismakings-gesprek. Hierin kunnen we samen bepalen wat voor jou de beste aanpak is.

072 - 82 00 332

Waar focus je op?

Of je het nu hebt over stress, over je droomleven bereiken, of over doorbreken, alles komt neer op de patronen die je hebt.

De automatische patronen die bepalen hoe je emotioneel en mentaal
ergens op reageert. Die uiteindelijk je gedrag bepalen, en daarmee ook
je resultaat. Maar waarom schiet je steeds in die patronen? -> focus.

Lees verder

Beter worden

Wil je beter worden of beter worden? Bij de therapeut zul je alleen van je stress afkomen, bij de coach werk je aan je ideaal. Maar kun je die twee wel scheiden?

Lees verder

Zorgen moet je Doen

Op een poster van Loesje zag ik ooit staan: “Zorgen moet je doen, niet maken.”

En dat is wel een mooie beschrijving. Als je doet is de energie van deze emotie in beweging, terwijl als je zorgen maakt, dan stagneert het juist.

Lees verder