Dagelijkse Dosis Dankbaarheid

#DDD

Zoals je waarschijnlijk al gemerkt hebt, is dankbaarheid een thema momenteel voor mij. Ik besef steeds meer hoe bijzonder dankbaarheid is en hoe sterk dit werkt voor je gezondheid, je geluk, je zelfbeeld en je gedrag. En het werkt ook door in je omgeving, hoe mooi is dat!

En eigenlijk weten we dit allemaal ook wel. Je hebt het vast wel eens ervaren hoe makkelijk het is om dankbaar te zijn en hoe goed het gevoel is dat dit je geeft. Het enige wat je soms nodig hebt is een zonnetje op je gezicht.

En niet alleen leren we vanuit onze cultuur om dankbaar te zijn (het is in elke religie op de wereld een belangrijke waarde), maar het wordt ook steeds meer door de wetenschap onderschreven wat de positieve effecten op ons en onze omgeving wel niet zijn.

Tijd voor een dagelijkse dosis dankbaarheid!

Om mezelf en iedereen die dit wil te steunen in het dankbaar zijn, start ik deze vrijdag met #DDD, "Dagelijkse Dosis Dankbaarheid". Elke dag zal ik op mijn twitteraccount, mijn linkedinprofiel en via facebook een dagelijkse herinnering aan dankbaarheid posten.

Het kan een vraag zijn waar je dankbaar voor bent, of een herinnering hoe bijzonder sommige dingen zijn of gewoon een mooie gedachte. Wil je dit idee steunen, deel mijn berichtjes dan met jouw vrienden, volgers of contacten.

Heb je ook een mooie aanvulling voor mijn berichtjes? Laat ze dan hieronder achter in de reacties. De beste zul je vanzelf terugzien in de #DDD "Dagelijkse Dosis Dankbaarheid".Door: Bas van Pelt

Deel dit artikel

Maak direct een afspraak voor een gratis kennismakings-gesprek. Hierin kunnen we samen bepalen wat voor jou de beste aanpak is.

072 - 82 00 332

Waarom je toch weer terugvalt als je vooruit gaat

Ken je dat? Je gaat een stap vooruit, en meteen val je ook weer een stap terug. Het is niet dat je niet graag genoeg wilt, ook al willen veel goeroes je dat doen geloven.

Het ligt aan de automatische patronen die je hebt opgebouwd in je leven. En als je die al opgelost hebt? Dan ligt het waarschijnlijk aan nog meer oude patronen…

Lees verder

Hoe word je gelukkig?

Hoe wordt je gelukkig als je leven niet voldoet aan je verwachtingen?

Heel simpel: door je leven te veranderen, of door je verwachtingen te veranderen. Alleen dan moet je wel weten waar je verwachtingen vandaan komen.

Lees verder

Waarom je niet van je automatische patronen af komt

Het is je al gelukt om bij je oude emoties te komen, ze te ervaren en los te laten. Waarom blijf je dan toch nog vast zitten aan je oude patronen?

In dit blog vertel ik je waarom je nooit vrij komt van patronen.

Lees verder