Burn-out

Acupunctuur bij Burn-out

Een burn-out begint altijd met stress. Dit kan zowel in de privé sfeer zijn als op het werk. En als je lang genoeg doorloopt met deze stress, raak je vanzelf overspannen.

Bij een Burn-out zijn er vaak ook nog een aantal heftige gebeurtenissen hier bovenop gekomen. Een overlijden in de familie, verhuizing naar een nieuwe stad, reorganisatie op je werk, op dat moment is de dagelijkse drukte ineens teveel.

Je hele systeem raakt dan zo ontregeld dat je nergens meer toe in staat bent. Kleine dingen kunnen een grote opgave zijn. Je emoties nemen een vlucht met je. Je kunt jezelf kwijt raken in dat hele proces.

Tijd dus om weer naar jezelf terug te keren en de ruimte te nemen om opnieuw op te bouwen. Maar hoe doen we dat? Met acupunctuur kan ik je weer ruimte geven in je hoofd. Ruimte om weer even stil te staan bij wat je echt wilt. En vooral ook: wat je niet wilt. Daarnaast kan ik je energie versterken waardoor je vervolgens ook in staat bent besluiten te nemen en hiernaar te handelen.

Trajecten

Indien nodig werk ik met verschillende disciplines samen. Vooral bij een echte burn-out is het waardevol om de klacht zowel op fysiek, als emotioneel en mentaal vlak aan te pakken. Hiervoor doen ik vaak een combinatie van acupunctuur met coaching en mogelijk andere disciplines. Deze trajecten maak ik op maat, afhankelijk van jouw situatie en wat bij jou past.

In sommige gevallen kunnen trajecten ook vergoed worden door een werkgever.

Natuurlijk kun je ook alleen voor acupunctuur bij mij terecht.

In de intake bespreken we de mogelijkheden en kijken we wat het beste bij jou past. Maak een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Maak direct een afspraak voor een gratis kennismakings-gesprek. Hierin kunnen we samen bepalen wat voor jou de beste aanpak is.

072 - 82 00 332

Weekschema

Je grenzen aangeven is erg moeilijk als je in een burn-out zit. Toch is dit iets waar we je zo snel mogelijk mee willen helpen.

Het kan soms helpen om een weekschema te maken waarin je al je activiteiten en rustmomenten bijhoudt. Verdeel je je energie wel goed over de dag? En over de week? Vaak zie je dat je op een dag heel veel doet en de volgende dag bijna niets. Beter is het dan om een aantal dingen te verplaatsen naar die andere dag.

In de behandeling kunnen we samen dit weekschema bespreken. Beter is het om (indien gewenst) dit met een coach te doen.

Resultaat

Na een eerste behandeling kan je al merken dat je meer rust hebt in je lichaam. Vaak voelt je hoofd heerlijk 'leeg' aan. Slapen gaat dan ook vaak beter en je staat daardoor ook meer uitgerust op.

De oorzaak hebben we dan nog niet aangepakt. Door de acupunctuur krijg je meer ruimte en lukt het ook makkelijker om spanning naast je neer te leggen. Dit kan voldoende zijn om de oorzaak aan te pakken.

In andere gevallen, waarbij je een aangeleerd patroon hebt waardoor je continu stress opbouwt, maak ik gebruik van verschillende coachingstechnieken om die patronen te doorbreken.

Maak een afspraak

Wil je weten wat voor jou de beste aanpak is? Maak dan nu een afspraak voor een intake.