Vermoeidheid

Acupunctuur bij Vermoeidheid

Er zijn veel oorzaken van vermoeidheid. Stress kan een oorzaak zijn, helemaal als dit samen gaat met slecht slapen. Ook een slechte voeding kan een oorzaak zijn, en zelfs de beste voeding heeft geen nut als de spijsvertering niet goed functioneert. Voor we kunnen behandelen zullen we dus eerst de oorzaak moeten bepalen.

Afhankelijk van de oorzaak kan acupunctuur de oplossing zijn, een deel van de oplossing, en het kan zelfs zijn dat we je aanraden een andere therapie te volgen. Hieronder zullen we een aantal mogelijkheden beschrijven:

Vermoeidheid door stress

Als stress de oorzaak van de vermoeidheid is, zit je bij ons goed. Stress is goed aan te pakken met acupunctuur. Dus we kunnen dan zowel de vermoeidheid zelf als de oorzaak van de vermoeidheid aan pakken.

Met acupunctuur kunnen we dit tegelijkertijd doen. Door de stress in het lijf te verminderen zal je lichaam al beter gaan functioneren en al meer energie aanmaken. Door specifieke punten te zetten kunnen we dit versterken. Zodra de energie sterker wordt zul je ook merken dat je stressoren makkelijker aan kan.

Vermoeidheid door een slechte spijsvertering

Hier kunnen verschillende oorzaken voor zijn. Verschillende darmaandoeningen kunnen de opname van voedingstoffen bemoeilijken. Natuurlijk zul je dan ook merken dat je minder energie hebt. Afhankelijk van welke aandoening je hebt, werken we soms samen met andere therapievormen. Bijvoorbeeld bij de ziekte van Crohn gebruik je vaak medicatie. Deze dien je dan ook te blijven gebruiken, wij ondersteunen met acupunctuur de werking van de darmen en het opbouwen van de energie.

Een slechte spijsvertering kan door stress veroorzaakt worden of door slecht met jezelf omgaan. Voeding die niet bij je past kan ook een oorzaak zijn. In deze gevallen is de vermoeidheid goed op te lossen.

Vermoeidheid door andere oorzaken

Andere oorzaken kunnen zijn een onderliggend virus, bloedarmoede, een (misschien ernstige) ziekte. In die gevallen verwijzen we je vaak terug naar de huisarts om een aantal zaken uit te sluiten. Vaak werken we dan samen met een andere therapievorm als homeopathie of medicatie via de huisarts om de onderliggende ziekte weg te krijgen. Met acupunctuur en kruiden versterken we vervolgens het lichaam om weer snel op te bouwen.

Wil je weten wat we in jouw geval voor je kunnen betekenen, neem dan contact met ons op. Of maak direct een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Maak direct een afspraak voor een gratis kennismakings-gesprek. Hierin kunnen we samen bepalen wat voor jou de beste aanpak is.

072 - 82 00 332

Voeding

Bij elke vermoeidheid gaat voeding een rol spelen. Doordat je lichaam minder energie heeft, heeft het ook minder energie om je eten te verteren. het is dan raadzaam om voedsel te eten wat makkelijk te verteren is.

De meesten van ons moesten vroeger na een griepje om aan te sterken soep eten. Dit is hier een mooi voorbeeld van. Soep (mits zelf gemaakt) bevat veel voedingsstoffen en is heel makkelijk te verteren. Elke dag zelfgemaakte soep bij de lunch is iedereen aan te raden.

Andere adviezen zijn:

  • Niet teveel vlees, dit is zwaar te verteren.
  • Eet liever kip of vis.
  • Geen rauwe producten, dit kost teveel moeite om uit elkaar te halen.
  • Bruin brood is makkelijker te verteren dan volkoren brood. Hierdoor neem je er meer voedingsstoffen uit op.
  • Zuivel kost veel moeite om te verteren, maximaal 1x per dag.
  • Koffie kost energie en levert geen energie op. Dit voelt alleen zo.

Resultaat

Na een eerste behandeling kan je al merken dat je meer rust hebt in je lichaam. Vaak voelt je hoofd heerlijk 'leeg' aan. Slapen gaat dan ook vaak beter en je staat daardoor ook meer uitgerust op.

De oorzaak hebben we dan nog niet aangepakt. Door de acupunctuur gaat je lichaam beter functioneren. Je zenuwstelsel komt meer in de 'herstelstand' te staan en je gaat meer energie opbouwen.

In sommige gevallen zit de oorzaak in stress of in je levenspatroon. In die gevallen is een combinatie met coaching raadzaam.

Maak een afspraak

Wil je weten wat voor jou de beste aanpak is? Maak dan nu een afspraak voor een intake.