Blijvend van je hyperventilatie afkomen

Blijvend van je hyperventilatie afkomen!

 • Heb jij last van hyperventilatie en weet je niet goed wat je ermee moet?
 • Heb je wel eens een aanval gehad waarbij je echt dacht dat je dood zou gaan? En achtervolgt dit gevoel je nog steeds, omdat je nooit weet wanneer de volgende aanval komt?
 • Vertrouw je je lichaam niet meer door de aanvallen die je gehad hebt? En vermijd je hierdoor feestjes, drukke gelegenheden en andere leuke dingen die je eigenlijk graag zou willen doen?
 • En vind je het nog het meest frustrerend dat je er helemaal geen controle over hebt?
 • Heb je last van heftige emoties en weet je niet hoe je die onder controle kunt krijgen?
 • Wil je gewoon van je hyperventilatie af, maar weet je niet goed hoe?

Grote kans dat hyperventilatie bewust of onbewust je leven beheerst. Ik help je om er echt vanaf te komen.


Krijg je leven weer terug!

Ik ben Bas van Pelt en ik geloof dat het mogelijk is om blijvend van hyperventilatie af te komen. Niet door alleen maar de symptomen aan te pakken en wat ontspanningsoefeningen te doen, maar door de achterliggende oorzaak aan te pakken.

Bij hyperventilatie zit de oorzaak in het brein. Om precies te zijn in het Limbisch systeem waar je al je oude emoties hebt opgeslagen. Deze onbewuste emoties drukken continu op je hersenstam en zorgen ze voor stress en uiteindelijk je hyperventilatie.

De methode die ik gebruik richt zich niet alleen op stressvermindering en leren omgaan met een aanval, maar ook op de achterliggende patronen in je brein die de hyperventilatie in stand houden. Hierdoor zijn bijna al mijn cliënten na een traject blijvend van hun hyperventilatie af.

Eerste sessie boeken

Maak direct een afspraak voor een gratis kennismakings-gesprek. Hierin kunnen we samen bepalen wat voor jou de beste aanpak is.

072 - 82 00 332

Waarom krijg je eigenlijk zo’n aanval?

Hyperventilatie is een gezonde reactie van je systeem op een situatie die er niet is. Het is een paniekreactie. Om de een of andere reden denkt je Hersenstam (deel van je brein dat de mate van activatie regelt) dat er een leeuw tegenover je staat.

Als die leeuw er echt is, kun je maar twee dingen doen: vechten of vluchten. Dus er moet meer bloed en zuurstof naar je spieren en hersenen zodat je zo goed mogelijk kunt vechten of zo snel mogelijk kunt wegrennen. En daar zorgt je hersenstam dan voor.

Je hartslag schiet omhoog, je ademhaling gaat sneller, de adrenaline giert door je keel. Je bent helemaal klaar om sneller te sprinten dan die leeuw…. Dat is dus wat er gebeurt als je een aanval krijgt. Je lichaam schiet in de overlevingsstand en wil jou eigenlijk beschermen tegen een situatie die heel gevaarlijk voor je zou kunnen zijn.

Je lichaam heeft het beste met je voor, wil je de bescherming bieden die nodig is, maar jij zit natuurlijk niet echt op zo’n aanval te wachten… Hyperventilatie kan een grote impact hebben. Maar weet je dat er geen fysieke beschadiging of aandoening aanwezig is in je lichaam? Hyperventilatie is 'alleen maar' een verkeerde ademhaling door een paniekreactie van je lichaam. Het is een automatisch reactie van je lichaam die getriggerd wordt door spanning of angst.

Om helemaal te kunnen begrijpen wat hyperventilatie is en hoe het werkt in je lichaam, heb ik een uitgebreid artikel geschreven. Lees het hier.


Waarom heb JIJ juist last van hyperventilatie? En hoe kom je ervan af?

Als je last van hyperventilatie hebt, is dit eigenlijk een belangrijk signaal van je lichaam wat aangeeft dat er iets moet veranderen. Het vertelt je eigenlijk dat je te lang te veel stress hebt of hebt gehad.

Herken je dit bij jezelf?

De reden dat je soms ineens een aanval kunt krijgen, komt omdat het deel van je brein wat je activatie regelt (je hersenstam HS) continu in een stress-stand staat.

Dit komt niet alleen door de stress van die dag, maar door stress die je al veel langer opgebouwd hebt. Stress door oude emoties die je ooit weggedrukt hebt, omdat er toen geen ruimte voor was, maar die nog steeds opgeslagen zijn in je brein (in je limbisch systeem LS) en zonder dat je het door hebt continu blijven drukken op je hersenstam waardoor die in een stress-stand blijft staan.

De enige manier waarop je blijvend van hyperventilatie af komt, is door eerst de stress te verminderen en vervolgens niet alleen je manier van omgang met een aanval aan te pakken, maar ook de achterliggende oorzaak.


Samen liefdevol de oorzaak van de hyperventilatie aanpakken

Het wordt tijd dat je gaat luisteren naar je lichaam! Het geeft je niet voor niks signalen. Samen kijken we naar wat je lichaam je wil vertellen.

Door de methode die ik gebruik kom je blijvend van je hyperventilatie af. De basis van mijn traject is acupunctuur. Met de acupunctuur brengen we het zenuwstelsel tot rust en brengen we de emoties weer in balans.

Samen aan de gang

ASER methode

De methode die ik ontwikkeld heb (de Acupuncture Stress Emotional Release methode) richt zich niet alleen op de symptomen, maar ook op de dieperliggende oorzaak. In een traject:

 • verminderen we de stress in je systeem
 • leer je welke ontspanningsoefeningen wel effectief zijn afhankelijk van hoe hoog je in je stress zit
 • leer je een andere manier van omgaan met een aanval waardoor deze vanzelf weer weggaat
 • halen we de emoties die in de weg zitten naar boven
 • leer je een manier van omgaan met emoties waardoor je geen stress meer opbouwt in je brein.

Sterke verhalen van klanten met hyperventilatie

Negen jaar geleden kreeg ik ernstige paniekklachten. In maart 2018 ging het weer mis. Dag en nacht hyperventilatie. En stress. Maar ik wilde naar de verjaardag van mijn kleinkind. Ik zag het niet meer zitten. Zo was de situatie toen ik Bas belde voor een afspraak.

Een afspraak die ik vaak wilde afzeggen. Het was te ver weg. (6 km) Het gebouw was te groot. Het was op 3 hoog. Ik moest met de lift. Enz enz. Gelukkig ging mijn man mee en bleef bij me de eerste keer.

Na enkele behandelingen ga ik al 5 verschillende supermarkten in. Ik loop vrij ontspannen de produkten te bekijken. Ook ga ik steeds meer winkels in. Soms alleen om te kijken.

Naar mijn kinderen en kleinkinderen kan ik rustig 3 uur op bezoek. Al ben ik voor ik wegga soms nog onrustig. Naar de kapper gaan gaat gemakkelijker. Sinds kort ga ik ook naar de pedicure. Verder slaap ik 6 tot 7 uur inplaats van 3 tot 4 uur. De kleinkinderen hebben bij ons gelogeerd. Thuis voel ik me meestal ontspannen en mijn zelfvertrouwen komt terug.

Ik ben er nog niet. Dat weet ik. Ik wil naar Alkmaar om te winkelen. Ik wil naar musea. Theater. Bioscoop. En ik wil weer naar familie en vrienden. En ik wil hen ook bij ons thuis ontvangen. Maar het gaat steeds makkelijker.

Eveline - 68 jaar

Wat bereik je met mijn traject speciaal voor mensen met hyperventilatie

 • Je voelt je rustiger en weet hoe je jezelf rustig kunt maken in stressvolle situaties
 • Je bent los van oude pijn uit het verleden, waardoor je lijf zelf meer rust heeft en niet steeds in de “aan”-modus staat, wat de oorzaak is van je hyperventilatie
 • Je bent aanvalvrij, en als je toch nog ooit een aanval krijgt, weet je hoe je daarmee om kunt gaan waardoor de aanval vanzelf weer weggaat.
 • Je bent je bewust van waar stress bij jou vooral vandaan komt. Wat geeft jou stress? Wat geeft je energie? Je kent jezelf beter en kunt ook makkelijker je grenzen aangeven, waardoor je stress voorkomt.
 • Je vertrouwt je lichaam weer. Je weet beter hoe je lichaam functioneert en voelt precies hoe het met je lichaam gaat en hoe je daarop in moet spelen.
 • Je hebt je leven terug! Je durft weer sociale dingen te gaan ondernemen, waar je energie van krijgt.

Doordat we met deze methode niet alleen de symptomen, maar ook de echte oorzaak aanpakken, zijn bijna al mijn cliënten blijvend van hun hyperventilatie klachten af na een traject.

Ja, dat wil ik

Het aanpakken van de oorzaken van hyperventilatie kost tijd

Net zoals dat stress niet in één dag komt, kunnen we de oorzaken van hyperventilatie ook niet in één sessie aanpakken. Maar het is wel belangrijk om de eerste stap te zetten!

Je werkt namelijk niet alleen aan je hyperventilatie, maar eigenlijk aan je gehele persoonlijke ontwikkeling. En je bent het zo waard om aan jezelf te werken!

Ik wil je graag laagdrempelig kennis laten maken met mijn methode, Ik vind het ook belangrijk om te kijken of we samen een klik hebben. Daarom begin ik altijd met een gratis kennismakingsgesprek.

Daarna kijken we samen wat voor jou nodig is.

 

Praktische informatie

Je bent van harte welkom op mijn fijne praktijkruimte in Alkmaar. Een eerste sessie duurt 1,5 uur. Die tijd hebben we wel nodig. Ik leer je graag kennen en ik ga je natuurlijk ook behandelen. Je zult zien dat je meteen verschil merkt bij jezelf. Als je nog meer resultaat wilt bereiken en echt blijvend van je hyperventilatie af wilt, is het wel belangrijk het hele traject te volgen. Ik kan immers jouw hyperventilatie niet wegtoveren. We moeten allebei aan de bak!

Zet de eerste stap en boek nu jouw sessie!

Inschrijfformulier

Ik wil je graag eerst even bellen voordat ik een afspraak maak


Vragen waar je vast antwoord op wilt

Wat vervelend zeg! Wat maakt dat dit niet geholpen heeft? De basis van mijn trajecten is acupunctuur, maar in de loop der jaren heb ik mijn eigen methode ontwikkeld die anders is dan de standaard acupunctuur of coaching. Neem even contact met me op, dan krijg ik een beter beeld van jouw situatie en kan ik je vertellen hoe ik je kan helpen en wat mijn methode anders maakt.

Ja, je kunt zowel parkeren als met het openbaar vervoer komen. Kijk voor de beste route met openbaar vervoer op 9292.nl.

Deels. Als je de juiste aanvullende verzekering hebt worden de sessies deels vergoed. Ik sta ingeschreven bij de Nederlandse Vereniging voor Acupunctuur (N.V.A.) met lidnummer 3646. Als NVA-lid ben ik ook aangesloten bij de KAB-koepel. Kijk zelf even tot welk bedrag je verzekering de sessies vergoedt.

Wat vervelend! Je bent gelukkig niet de enige. Veel mensen die bij mij komen zijn bang voor naalden, maar als ze het eenmaal ervaren hebben vinden ze het niet eng meer. Neem anders even contact met me op, dan kunnen we het erover hebben.

Ik pas mijn trajecten altijd aan aan je persoonlijke situatie. Of je nu heel veel aanvallen hebt, of juist een chornische vorm van hyperventilatie zonder aanvallen. Neem even contact op, zodat ik meer informatie heb over wie je bent en wat er aan de hand is. Dan kunnen we samen bepalen of dit geschikt voor jou is.

Goede vraag! Wat heb je dan allemaal al geprobeerd? En hoe was jouw eigen commitment hierin? Die is namelijk heel belangrijk. Ik zie het zo. Iedere behandeling, ieder boek, ieder goed gesprek zorgt ervoor dat je jezelf steeds een laagje dieper leert kennen. Waarschijnlijk hebben alle behandelingen ervoor gezorgd dat je nu staat waar je staat. Ik ben overtuigd van mijn eigen methode, maar als jij er zelf niet in gelooft, dat geloof ik ook dat het niet gaat werken. Kun je er open minded in staan? Geloven dat je echt van je hyperventilatie af kunt komen? Dat is wat mij betreft de eerste stap.