Acupunctuur en stress 3

In de voorgaande stukjes, stress en acupunctuur 1 en stress en acupunctuur 2, hebben we het uitgebreid gehad over hoe we met stress omgaan. In deze blog zal ik een oefening uitleggen om het lichaam en de geest tot rust te brengen en zo de stress te verminderen.

Oefening om te ontspannen

Lees eerst de onderstaande stappen helemaal door, zodat je tijdens de oefening niet meer hoeft te kijken. Neem 10 minuten de tijd voor de oefening, zet een wekker zodat je niet zelf op de tijd hoeft te letten.

Begin door op je rug te liggen, op bed of op de grond. Neem een ontspannen houding aan, de voeten op schouderbreedte en laat de tenen naar buiten vallen. De armen langs het lichaam met een stukje ruimte tussen het lichaam en je armen.

Leg 1 hand op je buik, een stukje onder je navel. Dit wordt het punt waar we ons op gaan concentreren.

Adem in door de neus en uit door de mond. Let op dat je je kaken niet gespannen houdt, open de mond eventueel iets verder.

Terwijl je inademt druk je je hand met je buik omhoog. Als je uitademt zakt je hand weer naar beneden. Probeer om niet met je hand je buik te voelen, maar met je buik je hand te voelen. Stel je voor dat je bij elke ademhaling een ballon vult die in je bekken ligt.

Er zullen tijdens de oefening waarschijnlijk allerlei gedachten boven komen. Dit is geen enkel probleem, probeer alleen die gedachten niet te volgen. Bijvoorbeeld: het is niet erg als je denkt dat je nog boodschappen moet gaan doen, maar ga niet vervolgens een lijstje in je hoofd maken van wat je allemaal wilt halen.

Op deze manier zul je vanzelf minder gaan denken en meer gaan voelen. Waardoor zowel je lichaam als je geest tot rust komen. En waar dat goed voor is hebben we hiervoor al gelezen.

Door: Bas van Pelt

Deel dit artikel

Maak direct een afspraak voor een gratis kennismakings-gesprek. Hierin kunnen we samen bepalen wat voor jou de beste aanpak is.

072 - 82 00 332

Waarom je toch weer terugvalt als je vooruit gaat

Ken je dat? Je gaat een stap vooruit, en meteen val je ook weer een stap terug. Het is niet dat je niet graag genoeg wilt, ook al willen veel goeroes je dat doen geloven.

Het ligt aan de automatische patronen die je hebt opgebouwd in je leven. En als je die al opgelost hebt? Dan ligt het waarschijnlijk aan nog meer oude patronen…

Lees verder

Hoe word je gelukkig?

Hoe wordt je gelukkig als je leven niet voldoet aan je verwachtingen?

Heel simpel: door je leven te veranderen, of door je verwachtingen te veranderen. Alleen dan moet je wel weten waar je verwachtingen vandaan komen.

Lees verder

Waarom je niet van je automatische patronen af komt

Het is je al gelukt om bij je oude emoties te komen, ze te ervaren en los te laten. Waarom blijf je dan toch nog vast zitten aan je oude patronen?

In dit blog vertel ik je waarom je nooit vrij komt van patronen.

Lees verder