Aan tafel

Aan Tafel...

Regelmatig heb ik cliënten die niet aan tafel eten. Nu lijkt het misschien wat ouderwets, maar het heeft nogal wat voordelen.

Wat, vraag je nu, mag ik niet meer op de bank voor de TV eten? Tuurlijk wel, maar als je meer energie wilt, minder spanning in je lichaam en lekkerder in je vel zitten eet je voortaan aan tafel.

Laten we even een experiment doen: Denk aan het gerecht wat je het lekkerst vind. Probeer je voor te stellen dat et nu voor je staat. Ruik er aan, stel je voor dat je het nu in je mond stopt... Lekker? Merk je dat je al speeksel aanmaakt?
Kortom, door alleen al er aan te denken begint je spijsvertering al te werken. Waar je aan denkt, daar gaat je energie naar toe. Denk je aan eten, dan begint je spijsvertering te werken. Denk je aan werk, of sporten (bv de 10km schaatsen) dan gaat je energie naar je spieren en je hoofd, omdat je lijf denkt dat je iets gaat doen.

Aandacht

Dus als je aan het eten bent, en je bent met je aandacht bij de tv, of bij de krant, of ergens anders, dan zit je energie ook ergens anders. De doorbloeding van je spieren en je hersenen is dan misschien optimaal, maar die van je spijsvertering niet! Je zult dus minder voedingsstoffen uit je eten halen, waardoor je ook weer eerder een honger gevoel hebt. Je bouwt ook minder energie op, dus je zal eerder last hebben van vermoeidheid.

Conclusie: Wil je meer energie hebben, lekkerder in je vel zitten, afvallen (of gewoon eens een goed gesprek met je partner), ga dan aan tafel eten en zet die TV uit!

Wil je het nog mooier doen, neem dan voor het eten ook even de tijd om wat aandacht te besteden aan je eten. Besef even hoe bijzonder het is dat het nu bij je op tafel staat. Alleen al een simpele appel, heeft jaren nodig om van een zaadje een boom te worden, vervolgens fruit te dragen, wat vervolgens weer geplukt moet worden en vervoerd voordat het eindelijk op je tafel ligt.

Dankbaarheid is een geweldige emotie om te ervaren, het heeft een sterke positieve werking op je zenuwstelsel en versterkt direct al je spijsvertering.

(Ik heb overigens al meerdere mensen van hun darmklachten af geholpen met alleen dit advies).

Door: Bas van Pelt

Deel dit artikel

Maak direct een afspraak voor een gratis kennismakings-gesprek. Hierin kunnen we samen bepalen wat voor jou de beste aanpak is.

072 - 82 00 332

Waarom je toch weer terugvalt als je vooruit gaat

Ken je dat? Je gaat een stap vooruit, en meteen val je ook weer een stap terug. Het is niet dat je niet graag genoeg wilt, ook al willen veel goeroes je dat doen geloven.

Het ligt aan de automatische patronen die je hebt opgebouwd in je leven. En als je die al opgelost hebt? Dan ligt het waarschijnlijk aan nog meer oude patronen…

Lees verder

Hoe word je gelukkig?

Hoe wordt je gelukkig als je leven niet voldoet aan je verwachtingen?

Heel simpel: door je leven te veranderen, of door je verwachtingen te veranderen. Alleen dan moet je wel weten waar je verwachtingen vandaan komen.

Lees verder

Waarom je niet van je automatische patronen af komt

Het is je al gelukt om bij je oude emoties te komen, ze te ervaren en los te laten. Waarom blijf je dan toch nog vast zitten aan je oude patronen?

In dit blog vertel ik je waarom je nooit vrij komt van patronen.

Lees verder