Hoeveel water moet je dagelijks drinken?

Hoeveel water moet je dagelijks drinken?

In veel magazines staat tegenwoordig dat je veel water moet drinken. Tenminste 2 liter per dag! Ik krijg die vraag zelf ook vaak van cliënten en hoop nu eindelijk eens het echte antwoord te geven.

Het jammere is namelijk dat die bladen elkaar allemaal na praten. Ook veel therapeuten hebben dit een keer gehoord in een cursus en vertellen hun clienten vervolgens dat z minimaal 2 liter water moeten drinken per dag. Hun docenten hebben het ook weer ergens gehoord, maar niemand heeft een goede bron.

Tot nu toe is in geen enkel wetenschappelijk onderzoek aangetoond dat het drinken van meer water enig positief effect heeft. Helaas, je krijgt er dus geen mooiere huid van en je valt er ook niet sneller van af.

Wat weten we dan wel?

In de jaren zeventig is al onderzoek gedaan naar hoeveel vocht een mens gemiddeld nodig heeft. Dit komt inderdaad op 2 liter uit. Maar dat betekent niet dat je dan ook 2 liter water moet drinken. Al het vocht telt mee. Of je nu koffie drinkt, thee, of water, het is allemaal vocht. Sterker nog, ook ons vaste voedsel bestaat voor en groot deel uit water. Ook dat telt mee.

Dus als je op een dag bij het ontbijt een glas thee drinkt, bij de lunch ook, tussendoor een kop koffie of thee neemt en nog ergens een glas water ga je al richting de 1 liter. Neem na de avondmaaltijd nog een kop thee en samen met het vocht in je eten heb al genoeg.

Een beter advies is: drink als je dorst hebt! Je zult dan merken dat je op warme dagen ook wat meer drinkt. Je lichaam geeft wel aan wat nodig is voor je.

Door: Bas van Pelt

Deel dit artikel

Maak direct een afspraak voor een gratis kennismakings-gesprek. Hierin kunnen we samen bepalen wat voor jou de beste aanpak is.

072 - 82 00 332

Waarom je toch weer terugvalt als je vooruit gaat

Ken je dat? Je gaat een stap vooruit, en meteen val je ook weer een stap terug. Het is niet dat je niet graag genoeg wilt, ook al willen veel goeroes je dat doen geloven.

Het ligt aan de automatische patronen die je hebt opgebouwd in je leven. En als je die al opgelost hebt? Dan ligt het waarschijnlijk aan nog meer oude patronen…

Lees verder

Hoe word je gelukkig?

Hoe wordt je gelukkig als je leven niet voldoet aan je verwachtingen?

Heel simpel: door je leven te veranderen, of door je verwachtingen te veranderen. Alleen dan moet je wel weten waar je verwachtingen vandaan komen.

Lees verder

Waarom je niet van je automatische patronen af komt

Het is je al gelukt om bij je oude emoties te komen, ze te ervaren en los te laten. Waarom blijf je dan toch nog vast zitten aan je oude patronen?

In dit blog vertel ik je waarom je nooit vrij komt van patronen.

Lees verder