Haal de drukte uit je hoofd

Veel mensen hebben het gevoel vast te zitten in de drukte van elke dag. Dit zijn niet alleen mensen met burn-out of spanningsklachten, maar ook 'gewone' gezonde mensen. Mensen zoals jij en ik. Vaak hebben we het druk, zit ons hoofd de hele dag vol, zijn we continu bezig de dingen die straks komen nu al te plannen en hebben we geen tijd voor onszelf.

Herken je jezelf hierin?

Druk en sociaal leven

Tegenwoordig verwachten we van onszelf dat we een goed gezinsleven hebben, een leuke baan, veel sociale contacten en daarnaast ook nog eens sporten. Even stilzitten met een kopje thee als je uit je werk komt is er niet meer bij.

Doordat we continu bezig zijn hebben we niet de gelegenheid om even te reflecteren. We gaan langzamerhand alles op de automatische piloot doen. Waardoor we ook heel veel dingen blijven doen die we helemaal niet leuk vinden. Of we doen leuk dingen op zo'n gehaaste manier dat we er helemaal niet meer van genieten.

Een cliënte zei laatst tegen me: Op het werk denk ik aan mijn gezin en thuis denk ik aan het werk.

Tijd dus om weer de tijd te nemen voor onszelf. Maar hoe doen we dat?

Het begint met even stil te staan. Weer wat meer aandacht voor de dingen die je doet. Ik kan je hierin helpen.

Met acupunctuur kan ik je weer ruimte geven in je hoofd. Ruimte om weer even stil te staan bij wat je echt wilt. En vooral ook: wat je niet wilt. Daarnaast kan ik je energie versterken waardoor je vervolgens ook weer energie over houdt voor die dingen waar je nu niet aan toe komt.

Wil je meer informatie, of wil je weten wat ik specifiek voor jou kan betekenen? Maak dan een afspraak voor een gratis kennismakingsgesprek.

Door: Bas van Pelt

Deel dit artikel

Maak direct een afspraak voor een gratis kennismakings-gesprek. Hierin kunnen we samen bepalen wat voor jou de beste aanpak is.

072 - 82 00 332

Beter worden

Wil je beter worden of beter worden? Bij de therapeut zul je alleen van je stress afkomen, bij de coach werk je aan je ideaal. Maar kun je die twee wel scheiden?

Lees verder

Waarom ademhalingsoefeningen niet werken

Iedereen met flinke stress, of zelfs een burn-out weet één ding. Je wilt er zo snel mogelijk van af. En daarom doe je er ook alles aan. Maar wat moet je doen? Want ademhalingsoefeningen werken niet goed genoeg.

En dat is logischer dan je misschien denkt.

Lees verder

Zo houdt stress je in de klem

Herken je dit: tijdens een periode van hevige stress merk je dat je je anders gaat gedragen, je voelt je anders en je denkt zelfs anders. Je bent niet meer de heldere persoon die je normaal bent, maar kunt alleen focussen op de korte termijn.

Lees verder