Haal de drukte uit je hoofd

Veel mensen hebben het gevoel vast te zitten in de drukte van elke dag. Dit zijn niet alleen mensen met burn-out of spanningsklachten, maar ook 'gewone' gezonde mensen. Mensen zoals jij en ik. Vaak hebben we het druk, zit ons hoofd de hele dag vol, zijn we continu bezig de dingen die straks komen nu al te plannen en hebben we geen tijd voor onszelf.

Herken je jezelf hierin?

Druk en sociaal leven

Tegenwoordig verwachten we van onszelf dat we een goed gezinsleven hebben, een leuke baan, veel sociale contacten en daarnaast ook nog eens sporten. Even stilzitten met een kopje thee als je uit je werk komt is er niet meer bij.

Doordat we continu bezig zijn hebben we niet de gelegenheid om even te reflecteren. We gaan langzamerhand alles op de automatische piloot doen. Waardoor we ook heel veel dingen blijven doen die we helemaal niet leuk vinden. Of we doen leuk dingen op zo'n gehaaste manier dat we er helemaal niet meer van genieten.

Een cliënte zei laatst tegen me: Op het werk denk ik aan mijn gezin en thuis denk ik aan het werk.

Tijd dus om weer de tijd te nemen voor onszelf. Maar hoe doen we dat?

Het begint met even stil te staan. Weer wat meer aandacht voor de dingen die je doet. Ik kan je hierin helpen.

Met acupunctuur kan ik je weer ruimte geven in je hoofd. Ruimte om weer even stil te staan bij wat je echt wilt. En vooral ook: wat je niet wilt. Daarnaast kan ik je energie versterken waardoor je vervolgens ook weer energie over houdt voor die dingen waar je nu niet aan toe komt.

Wil je meer informatie, of wil je weten wat ik specifiek voor jou kan betekenen? Maak dan een afspraak voor een gratis kennismakingsgesprek.

Door: Bas van Pelt

Deel dit artikel

Maak direct een afspraak voor een gratis kennismakings-gesprek. Hierin kunnen we samen bepalen wat voor jou de beste aanpak is.

072 - 82 00 332

Waarom je toch weer terugvalt als je vooruit gaat

Ken je dat? Je gaat een stap vooruit, en meteen val je ook weer een stap terug. Het is niet dat je niet graag genoeg wilt, ook al willen veel goeroes je dat doen geloven.

Het ligt aan de automatische patronen die je hebt opgebouwd in je leven. En als je die al opgelost hebt? Dan ligt het waarschijnlijk aan nog meer oude patronen…

Lees verder

Hoe word je gelukkig?

Hoe wordt je gelukkig als je leven niet voldoet aan je verwachtingen?

Heel simpel: door je leven te veranderen, of door je verwachtingen te veranderen. Alleen dan moet je wel weten waar je verwachtingen vandaan komen.

Lees verder

Waarom je niet van je automatische patronen af komt

Het is je al gelukt om bij je oude emoties te komen, ze te ervaren en los te laten. Waarom blijf je dan toch nog vast zitten aan je oude patronen?

In dit blog vertel ik je waarom je nooit vrij komt van patronen.

Lees verder