Acupunctuur bij Hooikoorts

Hooikoorts

Het hooikoorts seizoen is weer begonnen, dat betekent voor velen weer rode jeukerige ogen, loopneus en soms zelfs flinke hoofdpijn. Dit is ook hèt moment om te beginnen met acupunctuur. Acupunctuur werkt zeer goed bij hooikoorts. Niet alleen onderdrukt acupunctuur de symptomen van hooikoorts, maar het verhoogd ook de weerstand hier tegen.

Symptoombestrijding

Er zijn 2 verschillende aanpakken mogelijk. Je kan beginnen met acupunctuur op het moment dat je last hebt. Dan werken we voornamelijk aan de symptomen. Na 1 behandeling merk je vaak al dat je minder last hebt van de orde ogen en je vrijer adem kunt halen. Afhankelijk van de ernst van de klacht kan het zijn dat je gedurende het seizoen eens in de 3-4 weken op herhaling komt.

Preventief

De andere aanpak richt zich echt op het versterken van het lichaam. De oorzaak van hooikoorts zit volgens de Chinese Geneeskunde in de Nier Qi. De Nier energie is onze basis, hier komt ook onze weerstand vandaan (samen met de longenergie) en wordt de (over-)gevoeligheid van het zenuwstelsel (samen met de leverenergie) geregeld.

Door deze te versterken en in balans te brengen kan de gevoeligheid voor hooikoorts verminderd worden en soms helemaal weggenomen worden. Waarbij wel gezegd moet worden dat dit jaarlijks of 2-jaarlijks herhaald moet worden met een paar behandelingen.

Heeft u last van hooikoorts, bel of mail dan voor een afspraak en merk wat acupunctuur voor u kan doen!

Door: Bas van Pelt

Deel dit artikel

Maak direct een afspraak voor een gratis kennismakings-gesprek. Hierin kunnen we samen bepalen wat voor jou de beste aanpak is.

072 - 82 00 332

Beter worden

Wil je beter worden of beter worden? Bij de therapeut zul je alleen van je stress afkomen, bij de coach werk je aan je ideaal. Maar kun je die twee wel scheiden?

Lees verder

Waarom ademhalingsoefeningen niet werken

Iedereen met flinke stress, of zelfs een burn-out weet één ding. Je wilt er zo snel mogelijk van af. En daarom doe je er ook alles aan. Maar wat moet je doen? Want ademhalingsoefeningen werken niet goed genoeg.

En dat is logischer dan je misschien denkt.

Lees verder

Zo houdt stress je in de klem

Herken je dit: tijdens een periode van hevige stress merk je dat je je anders gaat gedragen, je voelt je anders en je denkt zelfs anders. Je bent niet meer de heldere persoon die je normaal bent, maar kunt alleen focussen op de korte termijn.

Lees verder