Acupunctuur bij Hooikoorts

Hooikoorts

Het hooikoorts seizoen is weer begonnen, dat betekent voor velen weer rode jeukerige ogen, loopneus en soms zelfs flinke hoofdpijn. Dit is ook hèt moment om te beginnen met acupunctuur. Acupunctuur werkt zeer goed bij hooikoorts. Niet alleen onderdrukt acupunctuur de symptomen van hooikoorts, maar het verhoogd ook de weerstand hier tegen.

Symptoombestrijding

Er zijn 2 verschillende aanpakken mogelijk. Je kan beginnen met acupunctuur op het moment dat je last hebt. Dan werken we voornamelijk aan de symptomen. Na 1 behandeling merk je vaak al dat je minder last hebt van de orde ogen en je vrijer adem kunt halen. Afhankelijk van de ernst van de klacht kan het zijn dat je gedurende het seizoen eens in de 3-4 weken op herhaling komt.

Preventief

De andere aanpak richt zich echt op het versterken van het lichaam. De oorzaak van hooikoorts zit volgens de Chinese Geneeskunde in de Nier Qi. De Nier energie is onze basis, hier komt ook onze weerstand vandaan (samen met de longenergie) en wordt de (over-)gevoeligheid van het zenuwstelsel (samen met de leverenergie) geregeld.

Door deze te versterken en in balans te brengen kan de gevoeligheid voor hooikoorts verminderd worden en soms helemaal weggenomen worden. Waarbij wel gezegd moet worden dat dit jaarlijks of 2-jaarlijks herhaald moet worden met een paar behandelingen.

Heeft u last van hooikoorts, bel of mail dan voor een afspraak en merk wat acupunctuur voor u kan doen!

Door: Bas van Pelt

Deel dit artikel

Maak direct een afspraak voor een gratis kennismakings-gesprek. Hierin kunnen we samen bepalen wat voor jou de beste aanpak is.

072 - 82 00 332

Waarom je toch weer terugvalt als je vooruit gaat

Ken je dat? Je gaat een stap vooruit, en meteen val je ook weer een stap terug. Het is niet dat je niet graag genoeg wilt, ook al willen veel goeroes je dat doen geloven.

Het ligt aan de automatische patronen die je hebt opgebouwd in je leven. En als je die al opgelost hebt? Dan ligt het waarschijnlijk aan nog meer oude patronen…

Lees verder

Hoe word je gelukkig?

Hoe wordt je gelukkig als je leven niet voldoet aan je verwachtingen?

Heel simpel: door je leven te veranderen, of door je verwachtingen te veranderen. Alleen dan moet je wel weten waar je verwachtingen vandaan komen.

Lees verder

Waarom je niet van je automatische patronen af komt

Het is je al gelukt om bij je oude emoties te komen, ze te ervaren en los te laten. Waarom blijf je dan toch nog vast zitten aan je oude patronen?

In dit blog vertel ik je waarom je nooit vrij komt van patronen.

Lees verder