Verander je overtuiging, verander je gezondheid

Een gezonde overtuiging

In hoeverre is je gezondheid puur lichamelijk? Als je dit blog al een tijdje volgt, weet je dat je gezondheid voor een groot deel bepaald wordt door je mentale en emotionele staat van zijn. Maar wist je ook dat door alleen je overtuiging te veranderen je direct een verschil merkt in je gezondheid?

We zien de wereld door een gekleurde bril. Welke kleur die bril heeft is afhankelijk van onze overtuigingen. Dus hoe we de wereld ervaren is afhankelijk van onze overtuigingen. Als we geloven dat mensen van zichzelf slecht zijn, zullen we weinig mensen vertrouwen. Als we geloven dat mensen van zichzelf goed zijn zullen we veel mensen vertrouwen. Dit is vanzelfsprekend.

Onze overtuigingen hebben zelfs een directe invloed op onze gezondheid. Niet alleen doordat we anders gaan leven als we anders in het leven staan, maar zelfs direct en in het moment.

Stress is slecht?

Als je stress ervaart, dan is dit een teken dat je lichaam geactiveerd raakt. Je lichaam maakt zich klaar om te vechten of te vluchten. Je hartslag gaat omhoog en je bloedvaten vernauwen zich. Het probleem is dat er dan veel meer bloed moet door een kleinere opening. Hierdoor zet je veel stress op de vaatwand. Je zult eerder hart en vaataandoeningen ontwikkelen.

Wat heeft dit te maken met je overtuiging?

Het blijkt uit nieuw onderzoek dat als je gelooft dat de tekenen van stress die je ervaart, de hoge hartslag, zweten, snelle ademhaling, jou klaar maken om nog beter te presteren, dit ineens niet slecht meer voor je is. Door die overtuiging maak je een extra hormoon aan wat je vaten weer verwijdt.

Je overtuiging is het verschil tussen een hartaanval op je 40e of gezond leven tot je 90e! Zie onderstaand filmpje:

Door: Bas van Pelt

Deel dit artikel

Maak direct een afspraak voor een gratis kennismakings-gesprek. Hierin kunnen we samen bepalen wat voor jou de beste aanpak is.

072 - 82 00 332

Waarom je toch weer terugvalt als je vooruit gaat

Ken je dat? Je gaat een stap vooruit, en meteen val je ook weer een stap terug. Het is niet dat je niet graag genoeg wilt, ook al willen veel goeroes je dat doen geloven.

Het ligt aan de automatische patronen die je hebt opgebouwd in je leven. En als je die al opgelost hebt? Dan ligt het waarschijnlijk aan nog meer oude patronen…

Lees verder

Hoe word je gelukkig?

Hoe wordt je gelukkig als je leven niet voldoet aan je verwachtingen?

Heel simpel: door je leven te veranderen, of door je verwachtingen te veranderen. Alleen dan moet je wel weten waar je verwachtingen vandaan komen.

Lees verder

Waarom je niet van je automatische patronen af komt

Het is je al gelukt om bij je oude emoties te komen, ze te ervaren en los te laten. Waarom blijf je dan toch nog vast zitten aan je oude patronen?

In dit blog vertel ik je waarom je nooit vrij komt van patronen.

Lees verder