Chinese Kruiden

Chinese Kruiden

De Chinese kruidenleer is mogelijk nog ouder dan acupunctuur en stamt net zoals onze hedendaagse medicijnen af van het vroege sjamanisme en kruidengebruik door 'wijze' vrouwen en mannen. In de loop der eeuwen is dit verder ontwikkeld en beiinvloed door het Taoisme. Met de ontwikkeling van de meridiaan theorie is ook de visie op de werking van Chinese kruiden doorontwikkeld.

Waar acupunctuur voornamelijk energie in beweging zet, en zo het lichaam stimuleert om nieuwe energie aan te maken, werken kruiden ook sterk voedend vanuit zichzelf. In de Chinese Geneeskunde worden kruiden soms ook geconcentreerde voeding genoemd. Vooral bij grote leegte van energie kan er eigenlijk niet behandeld worden zonder de acupuntuur aan te vullen met Chinese kruiden.

Doordat de kruiden meerdere malen per dag ingenomen worden werkt het soms sterker door dan acupunctuur. Als de oorzaak dieper in het lichaam zit of als er sprake is van zwakte of leegte van energie kunnen kruiden een belangrijke bijdrage aan het herstel leveren.

Maak direct een afspraak voor een gratis kennismakings-gesprek. Hierin kunnen we samen bepalen wat voor jou de beste aanpak is.

072 - 82 00 332

Blok1titel

De kruiden worden in poedervorm geleverd (gevriesdroogd). Je krijgt er een maatlepel bij en dient de opgegeven dosis op te lossen in heet water. Je kunt zelf bepalen hoeveel water je gebruikt.

Afhankelijk van de voorgeschreven dosis gebruik je de kruiden 1 tot 3x per dag.

Blok2titel

De Chinese Kruiden die we gebruiken worden geleverd door San Jiao.

Zij waken ervoor dat alleen kruiden van de hoogste kwaliteit worden gebruikt in hun kruidenformules.


Blok3titel

Aangezien sommigen van ons vegetariër zijn, zorgen we ervoor dat de Chinese Kruiden formules die ik voorschrijf alleen plantaardige bestanddelen bevatten.

Je kunt er dus vanuit gaan dat er geen bedreigde diersoorten in zitten.


-->